فرزندان آزادی – Sons of Liberty
- درام تاریخی محصول ۱۹۳۹ آمریکا
- زمان ۲۰ دقیقه و زبان انگلیسی
- این فیلم کوتاه داستان هایم سالومون، وطنپرست و سرمایهدار آمریکایی را در انقلاب آمریکا بیان میکند.
عوامل فیلم:
کارگردان: مایکل کورتیز (Michael Curtiz)
کمپانی: برادران وارنر
فیلمنامهنویس : کرین ویلبر (Crane Wilbur)
موسیقی متن: هاوارد جکسون (Howard Jackson)
هنرپیشگان : کلود رینز (Claude Rains) در نقش هایم سالومون؛ گیل ساندرگارد (Gale Sondergaard) در نقش راشل سالومون؛ مونتاگو لاو (Montagu Love) در نقش جورج واشنگتن؛ هنری انیل (Henry O’Neill) در نقش عضو کنگره؛ جیمز استفنسون (James Stephenson) در نقش کلنل تیلمن.
داستان فیلم:
فیلم روایتگر داستان هایم سالومون (کلود رینز)، یک یهودی متعصب اروپایی است که به آمریکا پناهنده شد و به گروه فرزندان آزادی پیوست.
در ۲۰ سپتامبر ۱۷۷۶ ژنرال هاو نیویورک را اشغال میکند و گروه فرزندان آزادی در پاسخ انبار مهمات و آذوقه انگلیسی ها را به آتش میکشند. مأمورین بریتانیایی سالومون را به جرم همکاری با دشمنان سلطنت بریتانیا دستگیر میکنند، اما تسلط او به مترجمی موجب نجات زندگیش میشود. او مترجم بریتانیا در دفتر مرکزی شده، اعتماد آنها را به خود جلب کرده و در عین حال برای ژنرال واشنگتن جاسوسی میکرد و بسیاری از آمریکائیان را از زندان فراری داد.
او به ژنرال واشنگتن وفاداری و تعلق خاطر داشت و حل و فصل چندین بحران مالی که انقلاب آمریکای جدید با آن مواجهه بود، از بزرگترین خدمترسانیهای او به جنگ برای آزادی طی انقلاب آمریکا بود.
شخصیت هایم سالومون در تاریخ:
هایم سالومون؛ یک بازرگان آمریکایی لهستانی و یکی از سرمایهداران اصلی جمهوری نوپای آمریکا و یکی از اولین بنیانگذاران کنیسه میکوه اسرائیل (Mikveh Israel) فیلادلفیا بود. وی نقش مهمی در مبارزه مستعمرات آمریکایی برای کسب استقلال از بریتانیا ایفا کرد.
در سال ۱۷۷۲، (احتمالاً) به دلیل فعالیت های انقلابی خود برای آزادی لهستان، به نیویورک فرار کرد و در آنجا یک کمیسیون تجاری تأسیس کرد.( ظاهراً سالومون در زمینه امور مالی و حسابداری تحصیلاتی داشته است.) او به زودی به یک سرمایهگذار موفق تبدیل شد و از وطنپرستی در جریان انقلاب آمریکا حمایت کرد.
او در یک گروه مخفی، به نام فرزندان آزادی فعال بود که توسط سرمایهدارانی که با حکومت بریتانیا مخالف بودند تأسیس شده بود.
در سال ۱۷۷۶، که نیویورک تحت کنترل بریتانیا بود، سالومون بازداشت و به جاسوسی متهم شد؛ اما دانش و مهارتهای او در ترجمه چند زبان موجب شد تا به عنوان مترجم بهکارگیری شود و مورد عفو قرار گیرد، اما مجدداً در ۱۷۷۸ به اتهام برنامهریزی برای آتش زدن ناوگان سلطنتی در بندر نیویورک بازداشت شد. تحمل سختی در زندان، بعدها باعث مرگ زود هنگام او شد.
او موفق شد از زندان فرار کند و به فیلادلفیا گریخت. در آنجا اداره کارگزاری را تأسیس و به عنوان عامل مالی فرانسوی بدون پرداخت حقوق کار کرد.
اعطای وامهای سنگین به دولت و تجهیز چندین واحد نظامی با ثروت خود، از جمله خدمات هایم سالومون به آمریکا است.
رابرت موریس، سرپرست مالی از ۱۷۸۱ تا ۱۷۸۴، سالومون را به عنوان وکیل دفترش منصوب کرد. موریس در یادداشتهای خود گزارش میکند که در این سالها سالومون بیش از ۲۰۰ هزار دلار به دولت قرض داد. همچنین به دولتمردان برجستهای چون جیمز مدیسون، توماس جفرسون و جیمز مونرو، نیز وام هایی اعطا کرد. بر اساس برخی گزارشات، دولت بیش از ۶۰۰،۰۰۰ دلار به سالومون بدهکار بود و البته مقدار دقیق آن مشخص نیست.
شرکت او پس از رکود اقتصادی در سال ۱۷۸۳ متضرر شد و در سال ۱۷۸۵ سالومون در ورشکستگی و به علت بیماری سل مرد و در گورستان میکوه اسرائیل دفن شد. بعدها فرزندانش تلاش کردند تا بخشی از این وامها را جمع آوری کنند، اما موفق نشدند.
نویسنده: زهرا پیراسته
0 دیدگاه